Küldetésünk, értékeink

Küldetésünk

A Medicontur alapvető törekvése: a szem ellátását a lehető legmegbízhatóbb, legkíméletesebb és leginnovatívabb módon biztosító gyógyászati eszközök kifejlesztése, gyártása és forgalmazása az alábbi célokkal:

  • Olyan kiváló minőségű termékeket kíván a műtétet végző orvosok rendelkezésére bocsátani, amelyeket kifejezetten a refraktív katarakta műtétekhez fejlesztettünk ki, biztonságosak, megbízhatóak és kényelmesek, különösen a mikro- és mini-incíziók esetében.
  • A látás javítása révén életkortól függetlenül kívánja javítani a betegek életminőségét.

Humanitárius küldetés

Számos szervezet együttműködik önkéntes orvosokkal, akik idejüket és szakértelmüket szentelik annak, hogy segítsenek azokon a legszegényebbeken, akiknek az ő segítségük nélkül nem volna esélyük visszanyerni egészségüket, látásukat.

Ezeknek a nonprofit szervezeteknek azonban nem volna lehetőségük teljesíteni küldetésüket olyan intraokuláris lencséket gyártó cégek támogatása és adományai nélkül, mint amilyen a Medicontur.

A Medicontur büszke arra, hogy a szükséges intraokuláris lencsék biztosításával támogathatja azokat a szervezeteket, amelyek a fejlődő országokban élők látásának visszaállítására törekednek, mint ahogy más ügyfelek számára is biztosítja őket.

A Medicontur közvetlenül támogat és szponzorál humanitárius orvosi missziókat. A karitatív tevékenységben önkéntes szemorvosok (osztályvezetők, rangidős orvosok és gyakorló orvosok) vesznek részt:

  • Több ezer Medicontur intraokuláris lencsét ültettek be phaco eljárással.
  • Medicontur intraokuláris lencsét bocsátunk a helyi szemorvosok rendelkezésére a szükséges sebészeti eszközökkel együtt.
  • A helyi szemorvosokat korszerűbb eljárások alkalmazására tanították, amelyek segítségével minőségi műtéteket végezhetnek.

Értékeink

A Medicontur elkötelezettsége – küldetése mellett – a következő kulcsfontosságú értékek tiszteletét is jelenti:

  • Emberi értékek: a műtétet végző szemorvosokat és a betegeket helyezzük az első helyre.

A Medicontur projektek minden fázisa jól tükrözi erős elkötelezettségünket amellett, hogy javítsuk a szemorvosok mindennapi munkájának minőségét és betegeik életminőségét. Szilárd etikai alapokon nyugvó törekvéseink egytől egyig ezeket az érdekeket szolgálják. Ezt tükrözi többek között, hogy a Medicontur világszerte jelentős mértékben támogatja azokat a humanitárius akciókat, amelyek célja a leghátrányosabb körülmények között élő emberek látás rehabilitációja.

  • Innováció: a legújabb piaci igények előrejelzése és kiszolgálása érdekében.

A Medicontur leginnovatívabb szemészeti eszközök kifejlesztésére irányuló törekvése látható a kutatási eredményeken alapuló, megújult kínálatában, ahol kitűnnek az egyedi intraokuláris lencsék. A Medicontur a korszerű tervezéssel és legújabb anyagok felhasználásával előállított csúcsminőségű termékkínálata révén kíván piacvezető pozíciót elérni. Innovációs politikájával támogatja szemorvosokat a mikro- vagy mini-incíziós technikával végrehajtott refraktív katarakta műtéti eljárások folyamatos javítására irányuló törekvésükben.

  • A Medicontur tudományos területen működő vállalat, amely minőséget nyújt.

Mi a minőség? A minőség sokkal többet jelent a specifikáció betartásánál, és az azoknak való megfelelésnél. Több a törzskönyvezések, termékcímkék és szerződések gyűjteményénél… A Medicontur számára a minőség az összes alkalmazott közös erőfeszítésének eredménye, függetlenül attól, hogy melyik részlegen dolgoznak: kutatás és fejlesztés, gyártás, minőségirányítás, marketing… Egyéni teljesítményük összességéből születik az az igen magas szintű minőség, amely a szemorvosok és a betegek javát szolgálja. A minőség kultúrája mélyen beépült vállalatunk életébe, amilyen mélyen Magyarországon, a tudományok hazájában elvárható.